Haase en Krajicek boos op jonge Nederlandse spelers: “Je moet je diep schamen”

Drie jonge Nederlandse spelers verzuimden zich in te schrijven voor een zogenoemde 'Lucky Loser'-plaats, waardoor ze deelname aan het ABN Amro-toernooi in Rotterdam zijn misgelopen. Tennisser Robin Haase en toernooidirecteur Richard Krajicek hebben woedend gereageerd.

"Ik mag alle spelers graag, het zijn toffe gasten, maar dit is schandalig", zei Haase. "Alle trainers die hiermee te maken hebben, moeten zich schamen, en niet zo'n beetje ook." Ook Krajicek hekelt de lakse houding van de tennissers. "Ik vind het ongelooflijk, ik snap het niet. Schrijf je gewoon in. Je mist een unieke kans op zo'n mooi niveau."

De jonge Nederlandse tennissers Botic van de Zandschulp, Ryan Nijboer en Jesper de Jong wisten niet door de kwalificaties te komen. Ze hadden zich tot woensdag half elf kunnen inschrijven voor een 'Lucky Losers'-plaats. Als een deelnemer aan het hoofdtoernooi zich dan op het laatste moment ziek afmeldt kun je toch nog meedoen. Dat gebeurde in dit geval: ze hadden de zieke Moldaviër Radu Albot kunnen vervangen en een eerste rondepartij kunnen spelen tegen de nummer 79 van de wereld. Deelname alleen al levert 15.000 euro op. Bij een eventuele winst wordt dat 28.000 euro plus 45 punten voor de wereldranglijst.

De drie spelers kwamen met uiteenlopende smoezen waarom ze zich niet op tijd konden inschrijven. Van de Zandschulp trekt het boetekleed aan. "Ik werd 's ochtends om tien voor tien door Krajicek gebeld, maar dat kon ik niet meer halen. Dit is heel zuur. De volgende keer denk ik wel twee keer na", zegt hij tegen de NOS.

Bron(nen):   NOS