Robin van Persie verkoopt de meeste shirts

Robin van Persie blijkt de meest populaire speler van de Engelse Premier League. Dat valt op te maken uit de verkoop van de persoonlijke shirts. Het rode tricot van Manchester United met rugnummer 20 verkoopt veruit het best van alle toppers in Engeland. Dat meldt kitbag.com, de firma die de sportshirts fabriceert en distribueert.

Sinds zijn overgang in de zomer van Arsenal naar Manchester United, voor 24 miljoen pond (27.5 miljoen euro), steeg de Rotterdammer met stip op de lijst van best verkopende shirts. Hij staat op één, met 25.4 procent. Gerrard van Liverpool volgt op gepaste afstand op de tweede plaats met 8.2 procent. Derde is Rooney met 6 procent. De spits van Manchester United is ver teruggevallen van de eerste plaats.

Bij de top-vijf komen dan nog de Japanner Kagawa van Manchester United (5.8 procent) en Suarez van Liverpool (3.6 procent). In de selectie van Manchester United voert Van Persie eveneens met overmacht de ranglijst aan. Hij slokt bijna de helft (48 procent) van alle verkochte shirts op. Rooney moet het doen met 11.4 procent en Kagawa met 11.1 procent.

Volgens Anson van kitbag.com ontpopte Van Persie zich in Manchester als één van de meest populaire voetballers in Engeland. Opmerkelijk is de terugval van Rooney. De spits van Engeland en Manchester United blijkt vooral onder kinderen veel minder populair dan in voorgaande jaren.

Overigens heeft manager Alex Ferguson laten weten dat hij Rooney in de zomer te koop aanbiedt voor elk bod boven de 20 miljoen(23 miljoen euro)  pond. Hij heeft genoeg van Rooney's instelling op de training. Tegen Real Madrid hield hij de aanvaller al buiten de basis. Dat ontstemde Rooney, wiens relatie met de machtige manager nu zwaar onder druk staat.