Davids helpt gestrande supporters

De supporters van FC Barnet dwepen ondanks de slechte resultaten met hun trainer/speler Edgar Davids. De ex-international van Nederland, dit seizoen actief in Engeland, bood een bus vol gestrande fans op een uiterst sympathieke wijze hulp. Op de weg terug van de wedstrijd tegen Accrington ontdekte Davids dat de groep trouwe volgers op de M6 pech hadden met hun bus en niet verder konden.

Hij liet de spelersbus prompt een stop maken bij een benzinestation, stapte daar met de selectie uit de bus en stuurde de chauffeur met de lege bus terug naar de plek waar de supporters waren gestrand. De 36 al aardig verkleumde fans reden vervolgens in de spelersbus naar het tankstation, waar Davids ze in een Burger King allemaal trakteerden op warme en verse koffie. ‘Ik zag de bus in de berm staan, met een aantal supporters buiten in de kou. Ik kon die mensen daar onmogelijk aan hun lot overlaten’, liet Davids optekenen in The Telegraph.

‘Net toen onze bus de groep oppikte begon het ook nog eens te regenen. Dit was wel het minste dat ik kon doen’, aldus Davids. De supporters bedankten de bij Barnet populaire Amsterdammer uitbundig voor zijn hulp en spontane traktatie. ‘Hij is een warme en hartelijke man. Hij heeft in zijn loopbaan als speler bijna alles gewonnen, maar als een fatsoenlijke man weet hij respect op te brengen voor zijn fans’, aldus de trouwe aanhang van FC Barnet.

Het team van de zelf geschorste Davids speelde uit tegen Accrington Stanley, op een afstand van 215 mijl. Tegen de nummer laatst van League Two verloor Barnet met 3-2. De club uit Londen-Noord verkeert daardoor nog steeds in de degradatie-gevaar, met evenveel punten als Accrington.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Erwin

    Mooi gebaar van Davids, voelt zich voor niets en niemand te groot. Ook mooi dat hij voor een vriendenprijs zich zo inzet voor een club als Barnet.

Reacties niet toegestaan