Sport
door anp
zaterdag, 30 maart 2013 om 20:27
welingelichtekringen header 1
Bayern München heeft zaterdag Hamburger SV een enorm pak slaag gegeven. De ploeg van trainer Jupp Heynckes maakte er voor eigen publiek een galavoorstelling van, met Arjen Robben als één van de uitblinkers. De teller stopte uiteindelijk bij 9-2. Robben was met twee doelpunten en twee assists belangrijk voor Bayern, maar hij stond in de schaduw van Claudio Pizarro die liefst vier keer scoorde.
Bayern München had zaterdag al kampioen kunnen worden als Borussia Dortmund eerder op de dag punten zou hebben verspeeld bij VfB Stuttgart. De kampioen van vorig jaar stelde het titelfeestje van Bayern echter een week uit door met 2-1 te winnen. Desondanks maakte de 'Rekordmeister' er in de eigen Allianz Arena een geweldig doelpuntenfestijn van. Volgende week kan de ploeg van Heynckes op bezoek bij Eintracht Frankfurt op eigen kracht de titel veroveren.
Met het oog op de confrontatie dinsdag met Juventus in de kwartfinale van de Champions League gaf Heynckes enkele spelers rust, onder wie Franck Ribéry en Mario Mandzukic. De 'tweede keus' bleek ook echter veel te goed voor HSV. Xherdan Shaqiri opende al na 5 minuten de score en leidde daarmee een historische zege in. Bij rust stond het 5-0 en in de tweede helft ging Bayern lustig door met scoren. Pizarro maakte er vier en Robben, die na een uur mocht gaan douchen, twee. De andere doelpunten werden gemaakt door Bastian Schweinsteiger en invaller Ribéry. Beide treffers van HSV kwamen uit een hoekschop van Rafael van der Vaart, de eerste werd gemaakt door Jeffrey Bruma.