Weening wint Ronde van Polen

Pieter Weening heeft de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Orica-GreenEdge werd zaterdag zesde in de afsluitende tijdrit en ontnam de Fransman Christophe Riblon de leiderstrui. De ritzege was voor de Brit Bradley Wiggins.

Weening was als nummer 5 in het klassement aan de zevende etappe begonnen met een achterstand van 27 seconden op Riblon die vrijdag de leiding had genomen. In de tijdrit kwam de Fransman er niet aan te pas; hij werd 14e op 2.27 van Wiggins die een klasse apart was in de 37 kilometer tussen Wielicka en Krakau. De Zwitser Fabian Cancellara werd tweede maar moest al een kleine minuut prijsgeven op de tourwinnaar van 2012 die zijn zinnen heeft gezet op de wereldtitel tijdrijden later dit jaar in Florence.

Weening gaf 1.44 toe op Wiggins. Het was genoeg om in het eindklassement de Spanjaard Jon Izaguirre 13 seconden achter zich te houden. Riblon werd derde. Voor de 32-jarige Fries was het zijn eerste eindzege in een rittenkoers. Weening won eerder onder meer ritten in de Tour en de Giro.