Geen beelden van de eredivisie in RTL’s Voetbal International

In het RTL 7-programma Voetbal International spreekt op maandag een groepje heren over de eredivisiewedstrijden van het weekeinde daarvoor. Maar dat zal voortaan moeten zonder de beelden van die wedstrijden, Want het programma mag volgens Broadcast Magazine geen fragmenten meer tonen van de Eredivisie. Al het beeldmateriaal is exclusief voor FOX, schrijft Johan Derksen in zijn column in het blad Voetbal International. “RTL 7 wilde de hoofdprijs betalen voor een paar beelden maar alles is exclusief voor FOX en omdat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief”, schrijft Derksen. In de brief staat volgens Derksen dat “het rechtenpakket behorende bij de voor- en nabeschouwingprogramma’s met ingang van het nieuwe seizoen exclusief vergeven is aan de nieuwe open zender FOX”. Fox heeft ook een direct belang. Op maandagavond tegenover Voetbal International komt FOX met een programma waarin net als bij VI terug wordt gekeken op de wedstrijden van het weekeinde met als presentator Toine van Peperstraten en analist Jan van Halst. Derksen: “Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen. Terwijl de open zender FOX er maar voor de schijn is. FOX wil eigenlijk maar één ding: FOX wil u een abonnement achter de decoder aansmeren.”  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Derksen werkt straks ook voor FOX met een dikke beurs, en dan hoor je hem niet meer. Wat kan het mij ook interesseren…ik kijk nooit naar VI.

  2. catchit64

    Voetbal.?.. Ach ja, da’s die bezigheid waar idioten van houden.

  3. Bert Schimmel

    Woonachtig in Cambodja, waar ik kabel tv heb, kwam ik al zappend, Fox live tegen die de wedstrijd AZ- Ajax uitzond, toch mooi.

Reacties niet toegestaan