Eurlings pas na zware koninklijke druk bereid IOC-lid te worden

KLM-topman Camiel Eurlings werd door koning Willem-Alexander zwaar onder druk gezet, om hem op te volgen in de rol van lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De koning wilde zo voorkomen dat NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis in zijn voetsporen zou treden. NRC Handelsblad reconstrueerde de gang van zaken. Het IOC zou Bolhuis (66) vooral te oud hebben gevonden voor de post, maar er waren meerdere bezwaren. Daardoor gemotiveerd heeft de toenmalige prins persoonlijk zijn opvolging geregeld. Eurlings weigerde in eerste instantie, en beriep zich op tijdgebrek. Willem-Alexander bleef echter aandringen, tot Eurlings wel overstag moest gaan.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Hahaha ik ben zo nieuwsgierig naar de middelen van de koning om druk te zetten.

  • knier

   Wel eens van de Roy van Zuydewijn gehoord?
   Doe toch niet zo naïef .

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Niet zo fel, dat is nou juist de reden waarom ik de vraag stelde.
    Ik weet dat die fijne mensen ook onderdeel uitmaken van het Bilderberg kliekje en dat vind ik per definitie zum kotzen.

    (in antwoord op knier)
 2. Templein

  Het zou om een tweede termijn gaan. Bolhuis zou gezien de leeftijd een tweede termijn niet halen. In een tweede termijn zou de Olymp. Spelen naar Nederland gehaald kunnen worden.

  Dan heeft het kabinet ook gepusht, zonder dat aan de burgers voor te leggen natuurlijk. JSF’s en Olymp. Spelen zijn prestigeprojecten, die mogen wat kosten volgens sommige bestuurders die beschikken over het belastinggeld.

 3. catchit64

  Hoe zou ie dat hebben gedaan… Waterboarding?

Reacties niet toegestaan