Onana een jaar geschorst wegens doping-gebruik

De UEFA heeft Andre Onana een schorsing van 12 maanden opgelegd, zo meldt Ajax vrijdagochtend. Dat heeft de bond gedaan vanwege een dopingovertreding.

Na een controle op 30 oktober werd het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen en dat middel is verboden. De doelman voelde zich die ochtend niet lekker en nam per ongeluk een tabletje Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg. Daar zat dus ook het verboden middel Furosemide in. Het betekent dat Onana vanaf nu 12 maanden lang geen wedstrijden meer kan spelen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor Andre zelf maar zeker ook voor ons als club. Andre is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans. Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren.”