Hersenbloeding? Grote zorgen over toestand van Schumacher

Er zijn grote zorgen over de toestand van racelegende Michael Schumacher (44). De veelvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam zondag zwaar ten val bij een skiongeluk. Het is onduidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn. Hij zou met zijn hoofd tegen een rots zijn aangekomen. Hij droeg tijdens het ongeval wel een helm, maar zou ernstig hoofdletsel hebben opgelopen. Volgens de Franse krant Le Dauphiné Libéré is zijn toestand in de loop van de avond verslechterd en zou hij in levensgevaar zijn.

Zijn manager Sabine Kehm heeft slechts bevestigd dat hij gewond is aan zijn hoofd. ,,We hebben verder nog geen informatie over zijn toestand en vragen hiervoor begrip'', liet Kehm in een verklaring weten.

Schumacher kwam ten val in de Franse Alpen, nabij Méribel. Hij bezit een huis in het Franse skigebied, dat deel uitmaakt van De Drie Valleien. Zijn ongeval vond plaats iets na 11 uur. Een vertegenwoordiger van het lokale skicentrum meldde dat de Duitser aanvankelijk naar het ziekenhuis van Moûtiers was vervoerd. ,,Hij is bij bewustzijn en zijn situatie is niet zorgelijk'', aldus Gernignon Christophe-Lecomte, directeur van het skistation, in een eerste reactie.

Nader onderzoek

Vanuit Moûtiers werd hij overgebracht naar Grenoble waar nader onderzoek volgde. Later op de dag kwam daar bij het ziekenhuis ook professor Gerard Saillant aan. Hij heeft Schumacher al eens geopereerd toen hij in 1999 een ongeluk kreeg in de Formule 1 op het circuit van Silverstone. Saillant is gespecialiseerd in hersenletsel.

Het ongeval van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 leidde tot veel reacties. Vooral via Twitter wensten collega's als onder anderen Giedo van der Garde en de Braziliaan Felipe Massa Schumacher veel sterkte. De voormalige formule 1-coureur Olivier Panis kwam zelfs naar het ziekenhuis om naar de toestand van Schumacher te informeren.

Schumacher geldt als een snelheidsduivel. Nadat hij voor het eerst zijn loopbaan in de Formule 1 beëindigde, richtte hij zich op de motorsport. Bij een ongeval op de motor liep hij in februari ernstige verwondingen op. Later maakte hij wel zijn comeback in de Formule 1. ZIjn terugkeer bij Mercedes (2010-2012) werd geen groot succes.