Erben Wennemars in tranen: 1.Michel Mulder 2. Jan Smeekes, 3. Ronald Mulder

En weer is er een oranje podium. Na de eerste heat van de 500 meter stond Jan Smeekes bovenaan, gevolgd door Michel en op de zesde plaats door Ronald. Na de tweede heat stonden drie Nederlanders bovenaan met zo minimaal verschil dat aanvankelijk onduidelijkheid ontstond over de winnaar.

Michel Mulder was over twee ritten de snelste. De 27-jarige schaatser troefde daarmee Jan Smeekens af, die het zilver pakte. Mulders tweelingbroer Ronald pakte het brons en maakte het Nederlandse podium compleet.

In eerste instantie leek Smeekes de winnaar van goud. Maar de tijd van Michel Mulder werd naar beneden bijgesteld, zodat hij de winnaar bleef.

Grote emoties in het Nederlandse kamp: commentator Erben Wennemars was op de TV in tranen en het duurde even voor hij weer in staat was commentaar te leveren. Het deed denken aan de uitzeding van DWDD waar live bekend werd dat de Elfstedentocht niet door ging. Wennemars was toen bijna ontroostbaar van verdriet, nu werd hij overmand door vreugde.

Nederland staat bovenaan in de medaillespiegel na de gouden medaille van Michel Mulder op de 500 meter. Jan Smeekens pakte zilver en brons was voor Ronald Mulder.

Het oranjeteam in Sotsji heeft nu drie keer goud (Sven Kramer, Ireen Wüst en Michel Mulder​). Vier landen hebben twee gouden medailles gehaald.

 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. *Yahtzee*

    top gedaan, klasse!

  2. *Yahtzee*

    Bosje bloemen mogen wel wat groter

  3. Arend Zeeman

    Jan Smeekens, keihard genaaid door die tijdcorrectie-fetisjisten…..

Reacties niet toegestaan