Medailles op de Spelen kosten NOC*NSF tonnen

Als je een op het podium eindigt bij een van de onderdelen van de Spelen, dan krijg je niet alleen een medaille, maar ook een premie van NOC*NSF. De Nederlandse sporters krijgen 30.000 euro voor een gouden medaille, 22.500 euro voor zilver en 15.000 euro voor brons. Voor een tweede medaille gaat daar een derde af. De teller staat met 22 medailles inmiddels op een slordige vier ton, maar zal nog verder oplopen. De twintig medailles die de Nederlanders wonnen bij de Zomerspelen van 2012, leverden de hoogste rekening op. NOC*NSF keerde toen 795.000 euro uit. In het verleden verzekerde NOC*NSF zich tegen die premies. Maar de laatste paar spelen was de premie zo hoog, dat  het risico werd genomen. Bovendien worden de premies betaald door de sponsoren. „De atleten legen de kas van het NOC, maar de manier waarop bevalt ons zeer goed”, zei NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Elk mens die van topsport houdt, behoort middelen te krijgen om zich te ontwikkelen om tot de Kerstster te komen. en dokken voor de medailles,
    ook prima. Veel geld maar goed, zo speelt het spel zich Wat steeds zo jammer is dat de ( top ) sporters vergeten dat er vanaf het begin heel gemeenschapsgeld=lees= belastinggeld wordt gedoneerd aan ( top ) sporters. Later reclamegeld, beurzen, subsidie etc Geeft allemaal niet maar behoort wel bekend te zijn dat de minimumloner, veelal werk heeft, wat meer op slavernij lijkt, meebetaald. Mogelijke conclusie: niet zo snel verhuizen naar Brasschaat ( vreeeeeselijk woonoord, voorportaal van het graf )
    of Monaco ( voorportaal van het graf ). Trouwens, die meiden van de bobslee waren gewoon slim, leuk met het woord en nog goed ook ).

Reacties niet toegestaan