Dag na ‘positieve PCR-test’ staat Djokovic handen schuddend op de foto

Volgens zijn advocaten testte Novak Djokovic positief op 16 december. Maar een dag later staat hij zonder afstand te houden en handen schuddend op de foto.

De Servische toptennisser verblijft momenteel in een quarantainehotel in het Australische Melbourne. De mondiale nummer 1 is hoogstwaarschijnlijk niet gevaccineerd, maar kreeg een medische vrijstelling om deel te nemen aan de Australian Open vanwege een eerdere coronabesmetting. In Australië mag je momenteel enkel het land in als je gevaccineerd bent.

Een eerdere besmetting is volgens de landelijke richtlijnen geen reden voor een vrijstelling. De organisatie van de Australian Open zou echter tennissers hebben laten weten dat een positieve PCR-test wel voldoende is om toegelaten te worden.

Djokovic werd vorige week tegengehouden op de luchthaven en naar een quarantainehotel gebracht, omdat zijn papieren niet in orde zouden zijn. Onduidelijk is of hij daadwerkelijk een positieve PCR-test kon laten zien en dat niet voldoende was, of dat de hele test ontbrak. De Serviër vecht hoe dan ook de beslissing aan en de zaak dient maandag bij de rechter. Verliest hij dan moet de tennisser direct het land uit.

Ondertussen zijn er foto's opgedoken van een handen schuddende Djokovic, die op 17 december een eigen postzegel in ontvangst neemt, een dag na de vermeende positieve PCR-test dus. Hij houdt geen afstand en draagt geen mondkapje. Djokovic plaatste de beelden zelf op Twitter.