Volkskrant weer even zichzelf: ‘Gebrek aan lef nekt Oranje in gedrocht van wedstrijd’

Alsof Ben de Graaf nog een keer terugkeert om zijn afkeer van sport en voetbal op de lezers te botvieren schrijft De Volkskrant vandaag een citroenzuur stuk over de prestaties van Oranje:   Eens moest dat voetbal van monumentale saaiheid toch een winnaar opleveren, want Duitsland heeft een tegenstander nodig in de WK-finale van zondag in Rio. Het werd Argentinië, dat na een monstrueuze wedstrijd (0-0) de strafschoppen beter nam dan het Nederlands elftal. De wissels waren opgebruikt, Van Persie was al naar de kant. Nu moest Cillessen strafschoppen tegenhouden. Hij was kansloos, terwijl Vlaar en Sneijder hun inzet zagen gestopt door de als matig omschreven doelman Romero, vroeger van AZ. Zo druipt Nederland af naar de strijd om de derde plaats tegen gastland Brazilië, zaterdag in Brasilia. De ploeg mag zich gebrek aan lef verwijten. In de laatste 240 minuten geen doelpunt maken, dan hoef je niet naar de WK-finale, zeker niet tegen Duitsers. Eerste echte kans Wat alles zei over deze wedstrijd, dit gedrocht zoals Van Gaal het zou noemen: pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Oranje zijn eerste echte kans, na een frivole combinatie tussen Robben en Sneijder door het centrum. Misschien schoot Robben een fractie te laat, waardoor Mascherano met de sliding redding kon brengen. Vrijwel nooit stelde Oranje de wankele doelman Romero op de proef, op de strafschoppenserie na dan. Van de schotvaardigheid in de groepsfase is bitter weinig over. Tegen Mexico, twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Costa Rica: 0 doelpunten in 120 minuten. Argentinië: 0 doelpunten in 120 minuten. Nihilistisch voetbal.   Lees, zo je wilt, hier verder

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ben de Graaf heeft gewoon gelijk (deze keer). Een schaakpartij met remise een slaapverwekkende remise als eindresultaat.

 2. Ferry Seegers

  Jammer dat hij het LEF niet heeft om te schrijven hoe slecht en saai de Argentijnen dit toernooi gespeeld hebben tot nu toe.. Wel opsommingen maken van Nederland , maar niet van hun… Hadden we dan zo open en stom moeten spelen als Brazilië??

 3. Peter

  Je zag Nederland wegzakken in vruchteloze pogingen die allemaal mislukkingen werden. De tegenstander wist Nederland knap tegen te houden tot aan de strafschoppen en strafte het slappe en laffe Hollandse voetbal af dat al 240 minuten in reguliere speeltijd wist te scoren. Pas als Nederland achter kwam kwamen ze echt in aktie en dat was mooi om te zien.
  Zo simpel werd Nederland dit keer opzij gezet. En verdiend.
  Dit keer hadden ze geen geluk. De slappe ballen van Vlaar en Sneijder deden Oranje de das om.

  Na een schitterend begin tegen Spanje begon ik er ook bijna in te geloven dat de finale voor Nederland was weg gelegd.
  Maar het elftal zakte na Mexico definitief in elkaar.
  Costa Rica kwam net te kort en Oranje mocht van geluk spreken.

  Mocht dit 11tal werkelijk zo goed zijn moeten ze nog 1 keer vlammen tegen Brazilië.
  In mijn ogen heb je niks gewonnen als je niet in de finale staat.
  Nederland had achteraf eigenlijk weer niks te zoeken op een wereldtoernooi.
  Wat de Duitsers flikten tegen Brazilië lukte Nederland al tegen Spanje en daarna was het ergeren over de slechte kansen die het kreëerde. Gewoon wanhoopsvoetbal.

  De nieuwelingen hebben niks nieuws gebracht en de ouden brachten weer hetzelfde vruchteloze voetbal. De frustratie droop er terecht van af van hun eigen onkunde.

  Nederland werd zeer terecht uitgeschakeld door een matig 11tal die de nieuwe heldenrol overnamen van een pover presterend 11tal met veel geluk.

 4. Robin

  Ja, want Nederland speelde briljant toch? Niks op aan te merken. En het is een kutkrant.

Reacties niet toegestaan