Weinig landen fan van Oranje

Een laatste (ontnuchterend) WK-berichtje dan: mocht je denken dat de hele wereld eigenlijk voor ons prachtige Oranje was, dat is niet zo. In de kwartfinale steunde maar 4 procent van de inwoners uit eerder uitgeschakelde landen het Nederlands elftal. In de halve finale liep dat op naar niet meer dan 9 procent. De andere halve finalisten hadden dus beduidend meer fans. Bij elke ronde kiezen kijkers uit de landen die verliezen meestal een nieuw elftal dat ze gaan supporteren. De New York Times zocht aan de hand van statusupdates op Facebook uit voor welk land die fans kozen. Opvallend: Colombia was erg populair onder de afvallers en in de VS waren de elf van Mexico in de tweede ronde net zo geliefd als het eigen team. Verder bleek dat er meer Belgen voor Duitsland dan voor Nederland waren in de halve finale en dat 21 procent van de Grieken ons steunde. We konden ook op de sympathie van de Duitsers rekenen. Na hun eigen elftal was Oranje favoriet. En de liefde is wederzijds: meer dan 80 procent van ons land is vanavond voor Duitsland.

Bron(nen):   NRC      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brabantman

  Wellicht generaliserend maar de Belgen zijn nooit grote fans van d’Ollanders geweest. Heb zelf jaren in Belgie gewoond en heb ze leren kennen als achterbaks en met niet te verklaren haat tegen hun noorderburen. Ongetwijfeld zullen nu reacties komen met andere ervaringen maar ik heb ze leren kennen in de dagelijkse omgang en dat was niet best

  • Kopje thee

   Nee hoor, ik heb precies dezelfde ervaringen. Als ze weer eens komen met hun hardnekkige, wrokkige vooroordelen, vraag ik Belgen tegenwoordig onmiddellijk wat Nederland ze eigenlijk heeft aangedaan. Die vraag zorgt altijd voor amusante gene en verwarring, omdat ze gewend zijn dat Nederlanders ze ermee weg laten komen.

   (in antwoord op brabantman)
  • RhodBerth

   Ik werk alweer 2 jaar in Belgie, en de Belgen hebben een ongelooflijke calimero houding tegenover Nederland.
   Bij het voetbal zijn ze zich constant aan het vergelijken met Nederland. Op TV hebben ze 2 nederlandse analisten zitten.

   2 jaar geleden vonden ze NL maar dom met onze vlaggetjes en arrogantie. Nu ze zelf eindelijk weer meededen hingen er meer vlaggen in BE dan ooit in NL, en arrogant…. ze waren nu beter dan de ollanders…

   Belgen zijn aardige mensen, maar man man man wat hebben ze een minderwaardigheidscomplex tegenover nederland.

   (in antwoord op brabantman)
  • Lio

   Ik moet überhaupt nog mensen tegenkomen die van Nederland houden. Reden: Nederlanders zijn arrogant, zijn onbeschoft, grof en beledigend jegens andere landen, lopen te snel naast hun schoenen, zijn wijsneuzen en betweters die nooit iets van een ander willen aannemen.

   (in antwoord op brabantman)
  • Diederdick

   Klopt.
   Lees de zure reacties onder dit artikel maar eens.
   Weet echt niet waarom.

   Overigens heb ik ook ooit een Belgisch filiaal mogen aansturen en, hoewel blij met hun lunchgewoonten, mijn ervaring is ook dat er wel erg veel politiek wordt bedreven op de werkvloer.

   Bovendien werd er buiten werktijd (in de pauzes) echt niets meer gedaan, zelfs geen storingsmonteur of leverancier, te woord gestaan.

   (in antwoord op brabantman)
 2. WimB

  Gelukkig houden wij Nederlanders vooral en bovenmatig van Nederlanders, dus voelen we ons toch bijzonder bemind.

Reacties niet toegestaan