Van de Zandschulp bereikt halve finale op grastoernooi Queen’s

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het grastoernooi van Queen's de halve finale bereikt. Van de Zandschulp versloeg de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, de mondiale nummer 44, in twee sets. Het werd 6-2, 6-4 voor Van de Zandschulp, die voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale van een grastoernooi bereikte.

"Het waren moeilijke omstandigheden vandaag. Het was winderig en warm, maar ik heb me vooral gefocust op mijn eigen spel", zei hij achteraf. "Twee jaar geleden keek ik naar dit toernooi en hoopte ik dat ik er zelf een keer aan mee zou kunnen doen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier ben en dat het zo goed gaat."

In de halve finale neemt Van de Zandschulp het op tegen Matteo Berrettini. De Italiaan versloeg in de kwartfinales de Amerikaan Tommy Paul met 6-4 6-2. Als Van de Zandschulp erin slaagt zich te plaatsen voor de finale, treedt hij in de voetsporen van Tom Okker, die in 1968 als laatste Nederlander de finale haalde op Queen's.

Van de Zandschulp haalde een maand geleden nog de finale op het graveltoernooi in München, maar gaf daarin uiteindelijk op vanwege ademhalingsproblemen.

Het grastoernooi in Londen is een voorbereidingstoernooi op Wimbledon, dat eind deze maand begint.

Van de Zandschulp strandde vorige week nog in de eerste ronde van het grastoernooi van Rosmalen. Hij verloor toen in drie sets van de Fin Emil Ruusuvuori.