Hoe je het uiterste van je lichaam kan vragen

Richard Donovan heeft weer een mijlpaal bereikt. Na marathons gelopen te hebben op extreme locaties als Antarctica en de Mount Everest, was hij toe aan een grotere uitdaging. Daarom besloot de ‘ultra-marathon’ loper om binnen 5 dagen 7 marathons op 7 continenten te lopen.

Afgelopen januari begon hij op Antarctica. Daarna vervolgde hij zijn ‘reis’ naar Kaapstad (Afrika), Sao Paolo (Zuid-Amerika), Orlando (Noord-Amerika), Londen (Europa), Hongkong (Azië) en Sydney (Australië).
CNN World Sport deed gisteren verslag van de extreme hardloper. Donovan vertelde het allemaal in een grote waas te hebben beleefd. ‘Je lichaam schreeuwt om te stoppen, maar je geest mag hem niet laten winnen. De grootste uitdaging was echter om voedsel binnen te houden en gehydrateerd te blijven’.

Donovans’ volgende ‘droom’ is om Antarctica over te steken. Maar eerst organiseert hij nog een marathon op de Noordpool op 5 april, waarin 40 mensen over de hele wereld zullen deelnemen en wellicht een ijsbeer zullen tegenkomen.

 Bron(nen):   CNN