Messi: voor eeuwig bij Barcelona

Lionel Messi wil zijn hele carrière bij Barcelona blijven. ,,Als het aan mij ligt, blijf ik hier voor altijd’’, verklaarde de 24-jarige sterspeler. ,,Ik heb dat altijd al in mijn hoofd gehad. Ik wil mijn hele loopbaan blijven voetballen voor Barcelona’’.
De in Argentinië geboren Messi debuteerde op 16 oktober 2004 in het eerste elftal van Barcelona. Dat gebeurde onder trainer Frank Rijkaard. De begaafde aanvaller was toen net 17 jaar. Zijn contract met de Spaanse club loopt nog tot medio 2016.
In het huidige seizoen maakte Messi al 55 doelpunten, meer dan wie ook in de wereld. ,,Dat heb ik ook zeker te danken aan de coach. Door hem speel ik dichter bij de goal en maak ik meer doelpunten’’, aldus de lof voor Josep Guardiola. ,,Hij leert ons dat elke wedstrijd weer een finale is. Voor mij is Barcelona het beste team ooit’’.
De bekentenis van Messi komt na berichten dat de Russische club Anzhi een poging wil wagen zowel Messi als Ronaldo aan te kopen. Maar Guus Hiddink, coach van Anzhi, ontkent dat met klem.