Olympische sportoutfits Stella McCartney onder vuur

In samenwerking met Adidas heeft de bekende Britse modeontwerpster Stella McCartney de sportoutfits voor de Britse Olympische atleten ontworpen. Deze outfits zijn nu onthuld.  Het kleur- en patroongebruik dat overgenomen is van de vlag van het Verenigd Koninkrijk speelt een grote rol in de ontwerpen.


Maar niet iedereen reageert even enthousiast op de kleding. Volgens een aantal kenners zit er te weinig rood in. Na onderzoek over de impact van kleding op sportprestaties is namelijk gebleken dat de kleur rood de kans op winnen sterk vergroot. Rood zou het zelfvertrouwen verhogen, zorgen voor een positieve agressie en dominantie uitstralen.

Volgens sportpsycholoog Dr Victor Thompson heeft Engeland een kans laten liggen om de atleten een helpende hand te bieden. “Tussen winst of verlies zitten vaak millimeters of duizenden van seconden verschil. Daarom zouden we er alles aan moeten doen om onze atleten te helpen.” Professor Robert Barton denkt dat Stella McCartney onbewust een fout heeft gemaakt. “Ze heeft de kleding duidelijk ontworpen uit een modieus oogpunt, maar niet gedacht aan het effect dat de kleding kan hebben op prestaties.”

Mochten de prestaties van de Britse atleten deze zomer tegenvallen, weten we wellicht waar het aan heeft gelegen. Bekijk hier de sportoutfits die de Britse atleten zullen dragen.

Bron(nen):   The Guardian