Mathieu van der Poel gefilmd door tienermeisjes: ‘Je mag niet in mijn kamer komen!’

Er is al veel gezegd en geschreven over de wielrenner Mathieu van der Poel die in de nacht voor het WK is opgepakt door de Australische politie vanwege bedreiging van minderjarige meisjes die hem vroeg op de avond uit zijn slaap hielden in het hotel.

Nu zijn er videobeelden opgedoken van het incident, klaarblijkelijk opgenomen door de oudste van de drie zusjes. Van der Poel maakt na de zoveelste keer kloppen op zijn hoteldeur direct de deur open en zet de achtervolging in op de meiden. Hij rent zelfs hun kamer in en springt over hun bed, terwijl hij schaars gekleed is, blijkt uit de beelden die door het AD zijn ingezien.

In een ander filmpje zijn de ouders er ook bij en is van der Poel duidelijk te horen in een verbale ruzie. De ouders vloeken en verwijten hem dat hij een klap heeft uitgedeeld aan één van de meisjes:

Van der Poel: "I didn’t touch anybody.”
Een vrouwenstem: "Shut up, het staat op camera!”
Van der Poel: "Laat maar zien dan, no problem.”
Een vrouwenstem: "Jij mag niet in mijn kamer komen!”
Van der Poel: "Jij mag niet drie f*cking uur lang op mijn deur kloppen!”
Een vrouwenstem: "Je hebt ons bedreigd!”
Van der Poel: "Moet je de politie bellen en ze erover vertellen.”
Een vrouwenstem: "Heb ik al gedaan! Ze zijn onderweg.”
Van der Poel: "Prima. Weet je het zeker?”

Even later wordt de wielrenner meegenomen door de politie, wordt hij tot vier uur 's ochtends op het politiebureau vastgehouden en houdt hij het de volgende dag tijdens de WK-wegrace na een half uur al voor gezien. Hij krijgt een boete van zo'n duizend euro en mag Australië drie jaar niet meer in.