Tennissers en hun fratsen op en rond de baan

1. Björn Borg liet ieder jaar speciaal vóór het toernooi op Wimbledon een gelukbrengende baard groeien. Vijf keer op rij, van 1976 t/m 1980, heeft hij hiermee het toernooi gewonnen.
2. Rafael Nadal zet vóór iedere wedstrijd twee flessen water vlak naast elkaar links voor zijn stoel op de grond. Tijdens de wedstrijd drinkt hij consequent uit beiden, eerst van de één en dan van de ander, en nooit twee keer achter elkaar uit dezelfde fles.
3. Andre Agassi maakte in 1999 op Roland Garros een bijzondere kledingkeuze: hij droeg geen ondergoed. Hij vergat dit voor de eerste wedstrijd in te pakken, en besloot na winst de volgende wedstrijd ook zonder te spelen. Uiteindelijk belandde hij in de finale en won deze. Zonder ondergoed.
4. Serena Williams strikt voor elke wedstrijd haar schoenen op exact dezelfde manier. Ze geeft geregeld haar schoenveters de schuld als ze een wedstrijd heeft verloren.
5. Elke keer dat de Fransman Richard Gasquet een punt wint, gebruikt hij dezelfde ´lucky ball´ voor het volgende punt. Als hij het punt verliest, zoekt hij de bal die hij gebruikte tijdens het laatst gewonnen punt.

Bron(nen):   Bleacher Report