Guardiola zegt ook nee tegen jaarsalaris van 15 miljoen

Chelsea heeft opnieuw maar andermaal tevergeefs getracht Josep Guardiola naar Stamford Bridge te lokken. Volgens de Engelse media heeft Roman Abramovich, de Russische eigenaar van de Londense club, een lang onderhoud gehad met de 41-jarige Spanjaard. Hij heeft de scheidende trainer van Barcelona een jaarsalaris aangeboden van 12 miljoen pond (14,9 miljoen euro), maar dat is afgewezen.
Guardiola houdt vast aan de belofte om nu van een sabbatical jaar te gaan genieten. Ook de belangstelling uit Qatar, waar wordt geschermd met een jaarsalaris van 25 miljoen euro, heeft hij weggewoven. Na vier tropenjaren bij Barcelona snakt hij naar rust.
Abramovich heeft met Guardiola afgesproken dat hij hem later nog eens zal benaderen voor de baan bij Chelsea, op 19 mei finalist in de Champions League. De Rus overweegt nu interim-trainer Roberto Di Matteo voor het komende seizoen aan te stellen als manager. Hij kan zo altijd weer aankloppen bij Guardiola, die hij per se in de toekomst naar Londen wil halen.