Huntelaar gedroeg zich onmogelijk tijdens EK en had weggestuurd moeten worden

Klaas-Jan Huntelaar gedroeg zich onmogelijk tijdens het EK voetbal. Bondscoach Bert van Marwijk had de speler naar huis moeten sturen. Dat zeggen betrokkenen in een reconstructie in NRC Weekend. Die reconstructie is een stuk concreter en spannender dan de poging tot verslaggeving van De Telegraaf.
Zowel spelers als Van Marwijk hebben het volgens NRC gehad met de international. De coach zei dat hij niet eerder zo’n vervelende speler heeft meegemaakt.
Het is na dit EK ondenkbaar dat Huntelaar ooit nog onder Van Marwijk op de bank zal plaatsnemen. Ook een plek in het elftal naast spits Robin van Persie is voor hem onbespreekbaar. Een betrokkene in NRC:
“Een nieuwe bondscoach moet met een schone lei beginnen. Ga ik met Huntelaar verder of met Van Persie? Samen gaat niet meer. Dat heeft Huntelaar wel laten weten.”
Een ander: “De spelers zijn klaar met Huntelaar, ik vraag me af er nog toekomst voor hem is in Oranje. Ik sluit niet uit dat er een opstand komt als hij weer geselecteerd wordt. Bijna niemand wil nog met hem voetballen.”
Uit gesprekken met mensen rond het Nederlands elftal blijkt dat na de eerste verliespartij tegen Denemarken de bom barstte. Met ruggesteun van De Telegraaf eiste Huntelaar een basisplaats. Van Marwijk verloor veel gezag door toe te geven; het elftal viel in drie kampen uiteen.

Bron(nen):   NRC