Wat vinden Oranje-spelers van vertrek Van Marwijk?

Wesley Sneijder aan NOS: ''Hij heeft zelf de handdoek gegooid. Het is nu klaar. Maar ik had graag het EK nog met hem geëvalueerd. Er zijn de laatste dagen veel dingen geroepen in de media, maar dat hij zo snel zou besluiten om op te stappen, komt totaal onverwacht voor mij. We hebben samen vier jaar heel goed gewerkt." Sneijder denk dat het besluit van de laatste uren is geweest: "Als hij direct niet door wilde, had hij het lijstje afvallers ook niet bekend hoeven maken".

Rafael van der Vaart in De Telegraaf: "Ik wil er niet al te veel over zeggen, omdat ik de afgelopen twee dagen behoorlijk wat over me heen heb gekregen, maar ook niet heb gereageerd" (over de afvallerslijst van Oranje waar zijn naam op voorkwam). "Het enige dat ik kwijt wil, is dat we samen successen hebben geboekt en de WK-finale haalden. Het EK was een dieptepunt, maar verder hebben we prima samengewerkt."

Gregory van der Wiel op Twitter: "Jammer om te horen dat v. Marwijk is gestopt als bondscoach, heb hele mooie en goede jaren met hem beleefd."

Adam Maher (vlak voor het EK buiten de boot gevallen) op Twitter: "Jammer, Bert Van Marwijk Stopt als Bondscoach!! En vervolgens: "Heb door hem een kans gekregen, en leuke en mooie tijden meegemaakt."

Kevin Strootman (kreeg geen speelminuten op het EK) op Twitter: "Jammer dat de bondscoach stopt.. Toch blij dat ik onder van Marwijk de kans kreeg om uit te komen voor mijn land."