EK: Waarom we de tweede halve finale niet moeten vergeten

Nederland ligt er al lang uit en Van Marwijk stopt. Maar het EK is nog in volle gang. Spanje heeft zich gisteren voor de derde keer in 4 jaar geplaatst voor een grote finale. Na strafschoppen won Spanje de eerste halve finale van Portugal (4-2). Vandaag staat de tweede halve finale tussen Duitsland en Italië op het programma. Op papier belooft het een spannende wedstrijd te worden:

- De landen hebben inclusief oefeninterlands 30 keer tegen elkaar gespeeld. Italië won 14 duels, Duitsland boekte 7 overwinningen.

- Duitsland is in de media al meerdere malen uitgeroepen tot de grote favoriet, maar heeft op een groot toernooi nog nooit van Italië gewonnen.

- Italië heeft de reputatie op een WK beter te presteren dan op een EK. Op een WK bereikte Italië 8 keer de halve finale. Op een EK haalde ze deze slechts 4 keer.

- Beide bondscoaches hanteren een attractieve, aanvallende speelstijl.

- Met het bereiken van de halve finale hebben de 23 leden van de Duitse selectie hun eigen premie nu al verdubbeld tot 100.000 euro. De spelers kunnen bij het pakken van de hoofdprijs ieder drie ton tegemoet zien. Nooit eerder in de geschiedenis van de Duitse voetbalbond was de afgesproken bonus zo hoog. Wellicht zetten de spelers hier een stapje extra voor.

- Beide landen zullen zich goed hebben voorbereid. Duitsland koos gisteravond voor Spiderman in 3d.

Bron(nen):   NUsport  AD  Bron foto's