Val ruïneert strategie Contador

Sport
door anp
woensdag, 22 juli 2015 om 21:56
val ruineert strategie contador1437596171
Een val van kopman Alberto Contador in de gevaarlijke afdaling van de Col d'Allos vergalde woensdag de strategie van zijn ploeg Tinkoff-Saxo om tijd te winnen in het algemeen klassement. ,,Terwijl ik dacht tijd te pakken verloor ik ruim twee minuten'', reageerde de Spanjaard.
Contador staat nog steeds op een vijfde plek in het klassement maar zijn achterstand op geletruidrager Chris Froome liep op tot 6.40.
Tinkoff-Saxo stuurde Peter Sagan en Rafal Majka mee in de ontsnapping en Michael Rogers ging later nog in de aanval. Maar in de afdaling van de voorlaatste klim ging het mis. ,,Mijn wiel slipte weg en ik viel'', blikte Contador terug. Hij liep verwondingen op aan zijn benen en rechterarm.
Strategie
,,We probeerden mijn fiets te maken maar dat werkte niet. Ik nam de fiets van Peter Sagan en probeerde zo goed mogelijk af te dalen. In het dal moest ik weer een van mijn eigen fietsen pakken om het verlies te beperken. Zo is wielrennen'', reageerde hij.
,,Het was erg ongelukkig omdat we succes hadden met onze strategie'', voegde zijn Nederlandse ploegleider Steven de Jongh toe. ,,We hadden drie man voorin om Alberto te helpen. Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten zien hoe het morgen met hem gaat. Het heeft normaal gesproken wel invloed op het lichaam als je met zulke hoge snelheid valt.''