‘Red de Kuip’ krijgt steun van politiek en supporters ‎

De initiatiefgroep Reddekuip.nl komt op voor het belang van De Kuip en wil haar een nieuw leven gunnen middels het plan De Kuip 3.0. De initiatiefgroep bestaat uit Rotterdamse ondernemers, vooraanstaande architecten, bouwkundigen, constructeurs en mediadeskundigen. De groep kwam met het voorstel om de voetbaltempel op te knappen en uit te breiden tot 66.000 stoelen.
Rotterdamse politici zijn enthousiast, omdat renovatie goedkoper is dan nieuwbouw en een gemeentemonument zo behouden blijft. De plannen van de iniatiatiefgroep ReddeKuip.nl, die het stadion van Feyenoord een derde leven willen geven, zijn ook door de supporters van de Rotterdamse club positief ontvangen.
Initiatiefnemer Erwin Eekelaar van de ReddeKuip.nl is een dag na de presentatie van het plan overdonderd. 'Het loopt storm en leeft enorm. Allemaal positieve reacties. Zo van: zie je nu wel, De Kuip kan toch blijven.'
Ron Smit, voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV), die zegt te spreken namens 19.000 aanhangers van de Kuipploeg benadrukt dat De Kuip een symbool is voor de stad Rotterdam. De FSV-voorman is ingenomen met het feit dat het plan afkomstig is van Rotterdamse architecten en ondernemers. 'Het zou echt doodzonde zijn als de Kuip en Feyenoord hier aan voorbij gaan.'
Op dit moment zijn Stadion Feijenoord en de club Feyenoord druk in de weer met drie opties voor een nieuwe Kuip: op Varkenoord en op de plek van of naast het stadion.
Kijk hier voor een sfeerimpressie van de plannen

Bron(nen):   Red De Kuip  AD (niet online)