Alsnog dopingschorsing oud-renner Boogerd

Oud-wielrenner Michael Boogerd is alsnog door de internationale wielrenunie UCI voor twee jaar geschorst omdat hij in zijn actieve carrière doping heeft gebruikt. Zijn managementbureau House of Sports bracht dit nieuws woensdag naar buiten.

De schorsing betekent dat Michael Boogerd twee jaar niet actief mag zijn in de wielersport of andere takken van sport. Hij moet zijn functie als ploegleider van Roompot - Oranje Peloton beëindigen. Daarnaast worden de uitslagen van Boogerd geschrapt in alle koersen van 2005 tot en met 2007.

De 43-jarige Boogerd bekende op 6 maart 2013 dat hij zich had bezondigd aan doping tijdens zijn fietsloopbaan. De Hagenaar was toen al gestopt. Hij heeft besloten niet in beroep te gaan tegen deze schorsing. ,,Omdat ik net als tijdens mijn vrijwillige openlijke bekentenis verantwoordelijkheid draag en de consequenties aanvaard voor beslissingen die ik zelf in het verleden heb genomen'', meldt hij in het persbericht.

Geen strafvermindering

Boogerd legt zich ook neer bij de duur van de schorsing van twee jaar en komt daarom niet in aanmerking voor strafvermindering: ,,Omdat ik altijd alleen bereid was en ben om mijn eigen verhaal te vertellen en niet over andere renners of begeleiders verklaringen afleg.''

De UCI stelde in een korte verklaring dat Boogerd tot en met 21 december 2017 is geschorst.