Paralympics Londen 2012: ongekend succes

De Paralympics in Londen zijn een doorslaand succes. De Londense organisatie (LOCOG) maakte bekend dat ruim 2,7 miljoen tickets voor de wedstrijden zijn verkocht. Dat is 900.000 meer dan 4 jaar geleden bij Peking 2008. De opbrengst in Londen uit de kaartverkoop bedraagt bijna 45 miljoen pond (circa 60 miljoen euro), ruim 10 miljoen pond meer dan aanvankelijk rekening mee was gehouden.
Op de Paralympics van Atlanta in 1996 werd voor de eerste keer een entreeprijs gevraagd. De grote opkomst van het publiek in Londen is volgens LOCOG ook te danken aan de vriendelijke prijzen van de tickets: ruim de helft van de kaarten was voor 10 pond of minder te koop, driekwart van alle tickets kostte niet meer dan 20 pond. Ook verkocht LOCOG aan meer dan 100 landen de uitzendrechten van de Paralympics, een record.
Nederland presteert verrassend goed op deze Paralympische Spelen. Met nog een paar dagen te gaan, heeft Oranje de medaillescore van Peking 2008 al ruimschoots overtroffen. Nederland heeft op dit moment een score van dertig medailles (acht keer goud, zes keer zilver, zestien keer brons). In Peking was de Nederlands equipe nog goed voor 22 medailles (vijf keer goud, tien keer zilver, zeven keer brons).

Bron(nen):   Guardian      

9 Reacties Doe mee met de discussie →