‘Cristiano Ronaldo kan geen spiegel voorbij lopen zonder erin te kijken’

Dit vertelt Wayne Rooney in zijn binnenkort te verschijnen biografie. De Engelse aanvaller speelde samen met Cristiano Ronaldo bij Manchester United. “Sinds ik met Ronnie samenspeel, heb ik gemerkt dat hij nooit door kan lopen wanneer hij zichzelf in een spiegel of een raam ziet. Hij moet zichzelf altijd even bewonderen, zelfs als we op het punt staan om een wedstrijd te beginnen," zegt Rooney over de zomerperiode van 2006. "Er hangt een spiegel bij zijn zetel in de kleedkamer van ons stadion. Hij bekijkt zichzelf en pept zich op voor de wedstrijd. Ik heb nog nooit iemand ontmoet met meer zelfvertrouwen in eigen kunnen dan hij". Verder beaamt Rooney dat de Portugese ster een uniek persoon is. "Hij draagt alleen dure merkkleding bedekt met glimmende logo's en komt altijd met veel tamtam het trainingscomplex op. Hij spendeert een fortuin aan zijn uiterlijk." Toch is voetbal zijn grootste passie. Volgens Rooney vertelde Ronaldo toen al dat hij de beste speler ter wereld wilde worden en deed hij daar alles voor. Zo trainde hij na de training meestal in zijn eentje door op alle mogelijke aspecten. "Hij is zo ongelooflijk gedreven. Dat houd je echt niet voor mogelijk.” Cristiano Ronaldo is op het moment volop in het nieuws. Deze week werd bekend dat hij niet 'gelukkig' is bij zijn club Real Madrid. Maar met geld zou dit niks te maken hebben. Vandaag melden de kranten dat Manchester City deze zomer een megabod op hem heeft uitgebracht. Volgens de Spaanse krant AS bood de Engelse kampioen 200 miljoen voor de Portugese superster, maar sloeg Real het miljoenenbod af. Ronaldo werd in 2009 voor 94 miljoen euro gekocht door Real van Manchester United; de duurste transfer ooit. De vleugelspits heeft een afkoopsom van 1 miljard euro in zijn contract staan.

Bron(nen):   Voetbalzone      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. j g

  ik wil wel eens de handleiding zien van apple om de ipad te laten lijken op de pad computer van star-trek

 2. Conformer

  Kopiëren zou ook niet eens verboden moeten zijn. Het is geen stelen. Ze zijn altijd zo selectief in het promoten van een vrije markt. Het weerhouden van mensen om te kopiëren en zo eventueel een goedkoper alternatief aan te bieden wat monopolies tegengaat is niet echt mijn idee van een vrije markt…

 3. RhodBerth

  Waarom neemt WIK altijd alleen maar de apple kant van deze berichten over? Laat me raden, zoals de meeste journalisten hebben de WIK schrijvers ook allemaal een iphone?
  Uiteraard vergelijkt Samsung intern haar eigen telefoon met die van de grootste concurrent. Uiteraard. Wat verwacht je dan? Het gaat hier over de vergelijking van de iphone 3 met de galaxy s(1). Doel: de S2 beter te maken dan de iphone. Resultaat: de gs2, die niet onder vuur ligt als iphone kloon. Kortom: flauwekul opnieuw.

  Kom op WIK, toon je eens niet een slaafse scribent van apple en laat beide kanten van de medaille zien, of, als je er dan toch geen verstand van hebt, bericht er helemaal niet over.

 4. Abdul XVI

  Vergelijken is nog altijd wat anders dan kopiëren. Apple maakt producten en daar heeft Apple patenten op. Een vrije markt houdt niet in dat je dingen maar klakkeloos mag kopiëren van andere bedrijven of merken. Reden lijkt me een beetje overduidelijk..

 5. Marcel Kouwenberg

  Het gaat niet goed hier,het gaat hier over Ronaldo ,en niet over Apple en Samsung!!

Reacties niet toegestaan