Bolt wil ook gaan verspringen

Usain Bolt wil voorlopig doorgaan met de atletiek. De zesvoudige gouden winnaar van de Spelen in Beijing en Londen ambieert nog voldoende doelen in zijn sport. De 26-jarige Jamaicaan overweegt in 2014 op de Gemenebest Spelen mee te doen aan het verspringen. ,,Ik wil dat wel eens ervaren en kijken of ik ver kom”. In Brussel, waar hij zijn seizoen als blikvanger op de Memorial Van Damme afsluit, herhaalde hij onder geen beding de 400 meter te zullen uitproberen.

De koning van de sprint wil vooral zijn 200 meter perfectioneren. Bolt bezit op deze afstand al het wereldrecord met een tijd van 19.19. ,,Ik moet op de 200 sneller kunnen. Ik denk dat ik onder de negentien seconden kan lopen. Elk seizoen kamp ik wel met kwaaltjes. En dat bezorgt me telkens een achterstand. Als ik nou eens een seizoen helemaal zorgenvrij kan blijven. moet ik nog wereldrecords aankunnen”.

Bolt bleef vaag over een eventuele deelneming aan de Spelen van 2016 in Rio. ,,Na Brussel ga ik met vakantie. Ik ga eerst terug naar Jamaica. Sinds Londen ben ik nog niet terug geweest”. De snelste man op aarde op de 100 en 200 meter reist ook naar Australie. Hij heeft met zijn coach afgesproken twee maanden even afstand te nemen van de atletiek. ,,Ik ga lekker veel voetballen. Ik hoop echt dat ik volgend jaar mag meedoen met Manchester United tegen Real Madrid”, zo verheugde hij zich al op de eervolle uitnodiging van manager Alex Ferguson.