Armstrong mag niet lopen op marathon

Lance Armstrong mag op 7 oktober niet uitkomen op de marathon van Chicago. Hij wilde daar als lid van het team Livestrong meelopen, om geld in te zamelen voor zijn foundation. Maar het USADA heeft hem onlangs levenslang geschorst en vanwege die schorsing mag hij niet meedoen aan de marathon, zo kreeg de organisatie recent te horen. Het Amerikaanse anti-dopingbureau legde Armstrong die straf op wegens stelselmatig gebruik van doping en een centrale rol bij de verspreiding onder collega's. Het USADA schrapte al zijn successen, onder meer ook zijn zeven Tour-zeges. Het bureau informeerde ook de organisatoren van de marathon in Chicago. ,,Zo zijn nu eenmaal de internationale regels voor iedereen, beroemd of niet'', aldus een woordvoerder van USADA. De internationale wielren-unie UCI wacht nog altijd op het dossier van het USADA over Armstrong. De UCI zou dan bij het sporttribunaal CAS beroep kunnen aantekenen tegen de straf van de Amerikaan. Maar voorzitter Pat McQuaid denkt niet dat het zover zal komen. ,,Als het dossier van het USADA daarvoor geen serieuze aanleiding geeft, hebben wij niet de  intentie om naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen''. In het verleden is de UCI beschuldigd dat de top van deze organisatie wel degelijk wist van dopinggebruik door Armstrong en hem daarvoor in bescherming nam.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apex

  Eén groot frauduleus corrupte maffia van Nike, UCI en Armstrong.
  Ik hoop die man nooit meer in een sportieve meeting te zien of te horen.
  Lees Tyler Hamilton en de walging zal ook zijn trouwste fans niet kunnen ontlopen.

 2. Remco

  @Apex: En toch, kijkend naar wat beiden nu voort brengen, blijft Armstrong mijn sympathie houden. De een schrijft boeken waarin anderen zwart gemaakt worden, de ander zet zich in voor de strijd tegen kanker.
  Daarnaast, wat voor zin heeft het om iemand nu nog te schorsen voor een marathon waar het nu eens niet om de sportprestatie gaat. Heksenjacht ja

Reacties niet toegestaan