F 1 in toekomst met gesloten cockpits?

In de Formule 1 is een discussie gaande om de cockpits van de bolides beter te beveiligen. Tijdens de Grote Prijs van Belgie in Spa veroorzaakte de Franse coureur Romain Grosjean een enorme ravage, waarbij enkele collega's aan een zwaar ongeluk ontsnapten. Grosjean werd voor een race geschorst. Het roekeloze gedrag van de 26-jarige Fransman liep goed af, maar zijn gelanceerde Lotus vloog pal over het hoofd van Fernando Alonso. Volgens het Duitse blad Bild hebben de coureurs andermaal aangedrongen op een nog betere bescherming van de cockpits. Die zijn in de F 1 traditioneel open. Oud-wereldkampioen Michael Schumacher, ondanks zijn 43 jaar nog altijd actief op het circuit, is van mening dat een gesloten cockpit een oplossing zou kunnen zijn. ,,Ik denk dat dat de toekomst is. We moeten kiezen voor de meest veilige maatregelen''. En zijn jongere landgenoot Sebastian Vettel (25): ,,Ik ben zelf geen grote fan van een gesloten cockpit. Formule 1 hoor je met een open cockpit te rijden. Maar ik denk dat in de toekomst een gesloten cockpit onvermijdelijk is''. De FIA benoemde al anderhalf jaar geleden een speciale commissie, met de opdracht de veiligheid van de coureurs te bestuderen en met aanbevelingen te komen voor nog meer garanties. Paddy Lowe, technisch directeur van Lotus: ,,Er zijn al verschillende tests uitgevoerd, om het hoofd van de rijder zo maximaal mogelijk te beschermen. Gesloten cockpits zijn zeker een mogelijkheid. Maar ik vind dat we naar andere oplossingen moeten zoeken. F 1 hoor je met een open cockpit te rijden''. Bij ongelukken tijdens een Grand Prix lopen coureurs het risico door allerlei rondvliegende brokstukken te worden getroffen. Daartoe zijn al verschillende constructies bedacht voor de best denkbare bescherming van de rijders. Ook een soort plastic koepel over de cockpit kan de veiligheid nimmer afdoende garanderen.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rene Strobos

  Bedankt voor de vernietiging van onafhankelijk Nederland en de rest van de Euro landen door het invoeren van de Euro.
  Het gaat goed met de landen die NIET in de Euro zitten.
  Wilders heeft gewoon gelijk ..
  UIT DE EURO…!!! en wel vandaag nog.
  U wilt geen Wilders… “ABSOLUUT GEEN WILDERS” ?

  Griekenland wordt gedwongen door de andere Landen, maar zal er wel bij varen .
  Nederland gaat vrijwillig..OM TE OVERLEVEN …
  U wilt vrijheid onafhankelijkheid ?
  U wilt inspraak en weer ZELF beslissen wat er met Uw lijf en leden EN.. bezittingen gebeurd ?
  Kies voor de partij die 76 zetels levert voor een absolute meerderheid.
  Kies voor UZELF en NIET voor de banken.
  Kies met Uw hart dan hebben we ons eigen land weer voor de NEDERLANDERS.
  Als een Soeverein en Onafhankelijk land waar Pioniers wonen, die het zullen vernieuwen en tot een voorbeeld voor de rest van de Wereld wordt.
  Een voorbeeld land..
  Nederland..voor S.O.P.N…..
  S.O.P.N voor de burger en NIET meer voor de BANK
  Stem S.O.P.N..!! voor jezelf … voor je kinderen en kleinkinderen

 2. paultrots

  Dat mensen nog geloven in de politiek !
  Ze doen allemaal hetzelfde en dat is kijken wat het beste is voor hun portemonnee en hoe ze die het beste kunnen spekken met regels,belastingen en baantjes voor in de toekomst en misschien is de sp wel anders ze hebben immers nog nooit geregeerd.

 3. Diederdick

  Komen alle reacties wel op de juiste plek?
  *durft te vragen*

Reacties niet toegestaan