De Belgen denken niet dat Wales beter was: het lag aan de coach

"Na deze schandalige uitschakeling mag Wilmots geen bondscoach meer zijn"/ Dat is de opening van de grootste Vlaamse krant. Volgens de Belgen heeft niet het Belgische elftal iets fout gedaan, maar was coach Wilmots niet goed genoeg. Er was een gouden generatie die kampioen had kunnen worden, maar de coach faalde. Maar de coach zelf denkt dat zijn spelers het probleem zijn. "De conclusie is dat we bepaalde spelers niet kunnen vervangen. Maar ik geef niemand meteen de schuld. Al hebben we stilstaande fases met vier op een rij op training bekeken en toch kregen we zo’n goal tegen. En waarom zakken we in? Waarom verdedigen we te laag zonder die spelers van Wales te volgen? Ik ben blijven roepen en probeerde bij te sturen, maar dat lukte niet.”

Volgens keeper Courbois lag het wel degelijk aan Wilmots.

"Deze kans zullen we niet meer krijgen", vervolgde de keeper. "Dit was een enorme mogelijkheid om in de finale te staan. Ik heb de Champions League-finale verloren, maar dit is nog erger. We hebben het verpest."

Er is ook hoop. Voor het WK: "Maar we hadden de jongste ploeg op het EK. Ervaring kan je niet betalen en we mogen niet alles weggooien nu. We hebben getoond aan Europa dat België mooi voetbal brengt." "Met de wetenschap dat het voor spelers als Thomas Vermaelen (dan 32), Vincent Kompany (dan 32) en Jan Vertonghen (dan 31) wel eens het laatste grote toernooi zou kunnen zijn."