Schippers haalt olympische finale 200 meter

Sport
door anp
woensdag, 17 augustus 2016 om 3:14
schippers haalt olympische finale 200 meter1471396640
RIO DE JANEIRO (ANP) - Dafne Schippers staat woensdag bij de Olympische Spelen in de finale van de 200 meter. De Nederlandse atlete eindigde dinsdagavond in Rio de Janeiro in haar halve finale als eerste in een tijd van 21,96 seconden. De nummers een en twee plaatsten zich automatisch. Een dag eerder klokte ze tijdens de series 22,51. De beste tijd dit seizoen van Schippers op de 200 meter staat op 21,93 seconden.
Schippers, die dinsdag liep in baan drie, is regerend wereldkampioene op de 200 meter en favoriete voor het goud. Eerder lukte het de 24-jarige Utrechtse niet om een medaille op de 100 meter te pakken. Schippers kwam zaterdag in het Olympisch Stadion vier honderdsten van een seconde tekort voor brons en eindigde als vijfde. Na afloop vertelde ze dat ze een aantal dagen eerder tijdens een training in Rio een blessure aan haar lies had opgelopen. Daar heeft de atlete naar eigen zeggen inmiddels geen last meer van.
Schippers liep in baan drie en was na de bocht haar grote concurrente Elaine Thompson al voorbij. De kersverse Jamaicaanse olympisch kampioene op de 100 meter zag op het rechte stuk naar de finish Schippers verder versnellen. Thompson eindigde in 22,13 als tweede en plaatste zich ook voor de finale.