Quintana dankt Froome voor intens gevecht

De Colombiaanse Nairo Quintana bedankte zaterdag na de laatste bergetappe in de Ronde van Spanje niet alleen uitvoerig al zijn teamgenoten van Movistar, maar ook rivaal Chris Froome. De Brit deed op de slotklim naar de top van de Alto de Aitana verwoede pogingen om Quintana te lossen en zijn achterstand weg te poetsen, maar zonder succes. De Colombiaan pareerde alle aanvallen en pakte op het laatste stuk naar de finish zelfs nog wat extra seconden.

,,Froome begon al vroeg met aanvallen, maar we waren zoals gewoonlijk attent'', zei Quintana. ,,Op de laatste klim kon ik hem zonder problemen volgen, wat Chris ook probeerde. Hij is een geweldige tegenstander, mijn grootste concurrent. Hij haalt het beste in mij naar boven. Met zijn fantastische tijdrit op vrijdag maakte Chris het me nog knap lastig. Ik moet hem bedanken, hij heeft mijn eindzege extra mooi gemaakt.''

Quintana rijdt zondag in de rode leiderstrui naar Madrid, waar hij wordt gehuldigd als winnaar van de Vuelta. Twee jaar geleden won de Colombiaanse klimmer al de Giro d'Italia.