Doping: Wiggins gaat nog ,,mensen laten schrikken”

Bradley Wiggins noemt de suggesties dat hij als renner van Sky de antidopingregels heeft overtreden ,,het slechtste waarvan je beschuldigd kunt worden'' en zei dat hij ,,enkele mensen'' zal laten schrikken als hij de kans krijgt zichzelf te verdedigen.

Wielerploeg Sky ligt onder vuur nu een Britse parlementaire commissie onderzoek doet naar verdachte handelingen waaronder de aflevering van een pakketje medicamenten aan Wiggins tijdens het Critérium du Dauphiné van 2011. Wiggins, vijfvoudig olympisch kampioen en winnaar van de Tour van 2012, ging op de affaire in tijdens een interview met Sky Sports. ,,Voor iemand die zichzelf als integer beschouwt, is dit het slechtste waarvan je beschuldigd kunt worden. Zeker ook als je meetelt wat ik er voor hebt gedaan om te bereiken wat ik heb bereikt'', zei Wiggins, die in december zijn loopbaan definitief afsloot. ,,Maar aangezien het onderzoek loopt, kan ik niet veel zeggen. Als ik die kans krijg, heb ik heel wat te melden en dan gaan er nog enkele mensen schrikken.''

Volgens Dave Brailsford, baas van wielerploeg Sky, bevatte het bewuste pakketje het niet-verboden middel fluimucil, maar bestaat er geen schriftelijk bewijs daarvoor.

<>