Wüst wint goud op de 1.500 meter: “Een droom die uitkomt”

Ireen Wüst heeft op de Olympische Spelen de 1.500 meter gewonnen. Na een valse start en een lastige baanwissel wist ze met 1.54,35 toch een uitstekende tijd neer te zetten en liet ze grote concurrenten als de Japanse Takagi en de Amerikaanse Bergsma achter zich.

Wüst, die zelf in de elfde race startte, kon de spanning bijna niet aan. De Brabantse durfde nauwelijks te kijken naar haar concurrenten. Toen Takagi naar een tweede plaats schaatste, was de ontlading dan ook groot. “Het is heel onwerkelijk, voor de vierde keer op rij goud op de Olympische Spelen. Een droom die uitkomt”, aldus een geëmotioneerde Ireen Wüst in haar eerste reactie.

Ze heeft haar tiende Olympische medaille behaald. Daarmee heeft ze Claudia Pechstein ingehaald en is ze recordhoudster. Voor Wüst is de cirkel nu rond. De 31-jarige topschaatsster liet weten dat dit haar laatste Olympische Spelen zijn.

Marrit Leenstra heeft heel knap een bronzen medaille gepakt. De derde Nederlandse, Lotte van Beek, moest het met een vierde plek stellen.

Bron(nen):   NOS