Mooi fragment: Deze skiester gelooft niet dat ze heeft gewonnen

Skiester Esther Ledecka kan niet geloven dat ze goud heeft gewonnen. Nog nooit kwam ze in het wereldbekercircuit van de Super-G verder dan een zevende plaats. En nu zou ze plots gewonnen hebben? De Tsjechische geloofde er echt helemaal niets van. Twintig seconden lang staarde ze naar het scorebord. Tegen een verslaggever zei ze dat er wel iets fout moest zijn gegaan met de puntentelling.

De 22-jarige sportvrouw is eigenlijk een snowboardster en had dit jaar op de ski’s nog weinig laten zien. Een cameraman zei dat ze echt had gewonnen, maar het drong niet tot haar door. “Dit moet een fout zijn, dacht ik. Ze hebben mijn tijd verwisseld met die van iemand anders. Ik kan het nog steeds niet geloven.” Ook haar ouders zijn verbijsterd. “Ik heb net mijn moeder gesproken. We snappen er allemaal niets van. Ik vroeg haar nog of ik misschien een poortje had gemist. Mijn ouders zijn net zo verrast als ik.”

Ze versloeg de Amerikaanse favoriete Lindsey Vonn, die teleurstellend zesde werd. Van Ledecka werd van tevoren niet veel verwacht. Dit seizoen staat ze slechts 43e in het World Cup-klassement op de Super-G.

Bekijk hier het fragment dat de hele wereld over gaat: