Hoeveel verdient een scheidsrechter op het WK?

Het WK was niet mogelijk geweest zonder scheidsrechters en grensrechters. Maar waar spelers en coaches topsalarissen ontvangen, geldt dat niet voor de arbiters. Al verdienen ze lang niet slecht.

Behalve de scheidsrechter zijn er ook twee grensrechters, een vierde official en een reserve-assistent betrokken bij de wedstrijd. Op dit WK zijn daar nog vier videoscheidsrechters bij gekomen. Niet iedere scheids verdient evenveel. Het hangt af van de competitie waarin je normaal gesproken werkzaam bent, het aantal jaar ervaring en je prestaties in het verleden.

In totaal zijn er voor het WK 110 scheidsrechters aangesteld door FIFA: 35 gewone scheidsrechters, 62 grensrechters en 13 videoscheidsrechters. Officieel maakt de voetbalbond niet bekend wat ze verdienen, maar de website UOL esporte publiceerde wel cijfers. Zo zouden de allerbeste scheidsrechters bijna 60.000 euro krijgen voor enkel het WK. Per gefloten wedstrijd komt daar nog 2.500 euro bij. Dit loon geldt enkel voor de zestien besten, de overige negentien krijgen minder.

De 62 grensrechters krijgen naar verluidt iets meer dan 21.000 euro voor hun aanwezigheid op het WK en 1.700 euro per gefloten wedstrijd. Het is niet zoveel als je weet dat de FIFA meer dan 5 miljard euro winst maakt tijdens het Wereldkampioenschap.

Bron(nen):   Newsmonkey