Andy Murray kondigt in tranen einde tenniscarrière aan

Andy Murray heeft het einde van zijn professionele tenniscarrière aangekondigd. Hij deed dat tijdens een emotionele persconferentie in Melbourne, waar zelfs de aanwezige journalisten het niet droog hielden.

Al voor de persconferentie begon moest de Britse toptennisser naar buiten omdat hij zijn emoties niet onder controle kreeg. Daarna vertelde de 31-jarige speler, nog steeds in tranen, dat hij wel door wilde, maar niet kon, omdat hij zoveel pijn had. Het is zijn heup die constant dwarsligt. Vorig jaar is hij er aan geopereerd, maar dat heeft niet geholpen.

“Ik kan een bepaald niveau halen, maar dat is geen niveau waar ik gelukkig van word”, zei hij. “En dat is niet het enige. De pijn wordt me eigenlijk teveel. Zo wil ik niet doorgaan. Ik heb alles geprobeerd, maar niks werkte.” Mogelijk wordt de Australian Open zijn laatste toernooi.

Afgelopen jaar speelde de sympathieke Brit maar twaalf wedstrijden waardoor de voormalige nummer 1 en drievoudig Grand Slam-winnaar terugzakte naar plaats 230 van de wereldranglijst.