Turnster breekt beide benen na dubbele salto

Een turnster kwam op gruwelijke wijze ten val, nadat ze tijdens een wedstrijd een dubbele salto maakte op de mat. Bij de landing braken haar benen als luciferstokjes. De schokkende beelden gaan het hele internet over.

Samantha Cerio had juist besloten dat het regionale kampioenschap waar ze aan deelnam haar laatste zou zijn. De studente luchtvaarttechniek aan de Amerikaanse universiteit van Auburn wilde zich focussen op het afronden van haar studie.

Helaas ging het tijdens haar allerlaatste optreden helemaal mis. Ze deed een dubbele salto en landde verkeerd. Daardoor brak ze haar beide benen vlak onder de knie. Haar knieën raakten ontwricht. Direct na het ongeval kermde ze het uit van de pijn. Ze is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Cerio moet lang revalideren, maar zal naar verwachting wel helemaal herstellen.

Ze kon het ongeluk al snel weer relativeren. “Dat einde ging niet helemaal zoals ik had gepland”, schrijft ze op Twitter en Instagram. “Maar ach, niks in het leven is te plannen.” Haar coach Jeff Graba prees de mentaliteit van de turnster. “Terwijl ze een ovationeel applaus kreeg en werd weggedragen door de hulpdiensten, zei ze: ‘ga de andere meiden helpen’”, aldus de trainer.

(Pas op: schokkende beelden)