Kranten lyrisch over ‘magisch’ Ajax

Ajax versloeg gisteren Juventus met 2-1 en wist zo de halve finale van de Champions League te bereiken. De ochtendkranten zijn lyrisch. “De magische toer van Ajax door Europa houdt maar niet op”, schrijft het AD.

“Dit elftal kent geen grenzen. Werkelijk alles is mogelijk na de glorieuze 1-2 zege bij Juventus. Een Nederlandse ploeg in de halve finale van de Champions League. Een stuntploeg voor de eeuwigheid,” vervolgt de krant. “Al zo vaak toont dit team zijn mentale weerbaarheid. De lef en bravoure. Twee woorden die het verhaal van Ajax vertellen. Ook nu weer.”

“Het formidabele ensemble Ajax gooit de verhoudingen in voetballend Europa volledig overhoop”, vindt de Volkskrant. “Ajax was in Turijn een vechtmachine met geweldige erupties van voetbalkunde en plaatste zich ten koste van Juventus verdiend voor de halve finales van de Champions League. Het is ongekend.” Na de rust werd het nog beter. “Ajax danste langs de zwart-witte mannen. Tik, tik, tok, tak. Al die positiewisselingen, de techniek, de snelheid, de samenhang.”

Ook De Telegraaf prijst de Amsterdamse voetbalclub. “Met ook nog eens mooi voetbal werden Benfica, Bayern München maar vooral Real Madrid op de pijnbank gelegd.”