Van Gaal: geen spijt dat het niet goed kwam met Johan Cruijff

Louis van Gaal heeft er geen enkele spijt van dat hij zich niet heeft verzoend met Johan Cruijff. “Waarom zou ik er spijt van hebben?” zegt Van Gaal in een interview, “Onze karakters kwamen niet overeen. En mijn leven is te kort om te lang stil te staan bij een, twee of drie mensen, die duidelijk heel anders zijn dan ik.”

Het gesprek, in een Duits weekblad, gaat uitvoerig over zijn luidruchtige periode bij Bayern. Hij had succes, maar ging toch heel snel weg. “Het grote verschil met andere clubs was dat er veel ex-spelers bij betrokken waren. Iedereen wilde iets zeggen en invloed hebben op wat er gebeurde,” zegt de 67-jarige trainer-in-ruste.

Vooral de relatie met clubbaas Uli Hoeneß was erg moeilijk. “Het probleem was simpel, dat twee persoonlijkheden zoals Uli Hoeneß en Louis van Gaal niet door een deur passen.”
Ook ster Ribéry krijgt een veeg uit de pan. Ribéry heeft onlangs gezegd dat zijn relatie met van Gaal “volledig kapot” was. Van Gaal bekritiseert de Bayern-ster scherp. De Fransman was “een goede speler, maar een typische Fransman, een beetje eigenwijs, eigenwijs en egocentrisch.”

Bron(nen):   Die Welt