Sneijder moet zwijgen over conflict met Inter

Wesley Sneijder mag niet ingaan op het conflict met Internazionale. De 28-jarige Utrechter moet een aanzienlijk deel van zijn salaris inleveren, wil hij nog in actie komen voor de Italiaanse club. De 'Neazzurri' moeten fors bezuinigen en loodsten al eerder dure spelers als Julio Cesar, Lucio en Maicon. Nu is dan de Nederlandse international aan de beurt. 'We laten ons niet dwingen', zo reageerde vader Barry Sneijder tegenover Voetbal International. Zijn zoon staat al twee maanden buiten de opstelling van Inter, momenteel tweede in de Serie A. Aanvankelijk was Wesley Sneijder aan het herstellen van een bovenbeen-blessure. Maar al enige weken laat hijzelf weten weer volledig fit te zijn. Directeur Marco Branca onthulde op de website van de Milanese club dat hij 'niet eerder zal spelen, alvorens er noodzakelijke aanpassingen in het contract zijn gedaan'. Sneijder stapte in 2009 over van Real Madrid naar Inter. In 2011 tekende hij een verbeterde overeenkomst tot medio 2015. Hij zou 6 miljoen euro netto verdienen. 'We zijn blij dat Inter eindelijk openbaar heeft gemaakt wat er aan de hand is. Dit speelt al enkele weken. Wij hopen dat er spoedig een oplossing komt', zo doet vader Barry in VI het woord voor zoonlief. Samen met zijn zaakwaarnemer Soren Lerby lijkt Wesley Sneijder niet van plan in te stemmen met een forse salarisverlaging. Dat zou inhouden dat hij tot aan de winterstop niet meer aan spelen toekomt. Pas dan gaat de transfermarkt weer open voor een maand. Clubs als Anzhi (van Hiddink) en de twee uit Manchester hebben al eerder hun interesse in de nummer tien kenbaar gemaakt. Overigens ontkent trainer Stramaccioni dat hem is opgedragen om Sneijder niet meer op te stellen. 'Ik ben op de hoogte van de situatie. Die is simpeler dan iedereen denkt. Ik heb enorm veel respect voor Sneijder als speler en als persoon, maar op dit moment laat ik hem buiten de wedstrijdselectie op basis van zijn prestaties tijdens de training. We reizen af naar het uitduel met Parma (maandagavond) met de beste spelers waarover ik kan beschikken en ik heb besloten Sneijder niet te gebruiken'.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jeroen Biegstraaten

  Stramachioni doet wat van hem verwacht wordt, Sneijder als zwak neer zetten en zodoende rechtvaardiging werven voor korting.
  En als Sneijder niet kan spelen dan neemt zijn scherpte vanzelf af, en dat is ook een dwangmiddel om te gebruiken, want wie gaat nu een half trage niet scherpe bankzitter kopen?
  Al met al een sluw spel.

  • Heldoppantoffels

   Waarschijnlijk zegt dit van alles over mij, maar voor 6 miljoen netto per jaar tot 2015 zou ik er niet echt wakker van liggen in de positie van Sneijder.

   (in antwoord op Jeroen Biegstraaten)

Reacties niet toegestaan