Ziyech vereerd met jonge fan

Hakim Ziyech was in alle opzichten de man van de gewonnen wedstrijd in en tegen Lille (0-2). Hij opende al in de tweede minuut de score, verzorgde de assist bij de tweede treffer, gaf op het veld tijdens het duel een omhelzing aan een jonge fan en moest in de 85e minuut naar de kant met een pijnlijke arm. Die blessure liep hij op in een situatie waarin hij 0-3 leek te maken, maar die treffer werd afgekeurd wegens hands.

"Ik denk niet dat die arm is gebroken", zei Ziyech bij Veronica. "Anders zou ik hem helemaal niet meer kunnen bewegen. Ik heb alleen moeite om hem omhoog te houden."

Over de wedstrijd was Ziyech zeker niet helemaal tevreden. "We begonnen natuurlijk lekker en kwamen snel op 0-1. Maar daarna vielen we ver terug. We waren slordig aan de bal en konden de tweede bal niet opeisen. Na de rust controleerden we de wedstrijd, al kreeg Lille eerst nog wel twee grote kansen."

Ziyech gaf na afloop zijn shirt aan de vader van de jongen die plotseling het veld betrad om hem aan te raken. "Ik voelde me vereerd. Dat gebeurt niet zo snel. Het gewoon een kleine jongen die zijn idool ziet. Dat kun je op deze manier ook oplossen, het hoeft niet altijd op een harde manier te gebeuren."