Trainer Ten Hag: Promes wellicht zondag in selectie Ajax

Trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Quincy Promes zondag deel uitmaakt van de selectie van Ajax voor het uitduel met ADO Den Haag in de Eredivisie. "Dat is zeker mogelijk", zei hij vlak voor het bekerduel met FC Utrecht. "Zoals ik al zei, als hij onschuldig is dan is hij speler van ons."

Ten Hag heeft woensdag kort telefonisch met Promes gesproken. De aanvaller van Ajax heeft aan zijn trainer verteld dat hij in juli tijdens een familiefeest in Abcoude niemand heeft gestoken. Ten Hag gelooft Promes op zijn woord. "In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen", zei hij voor de camera van FOX Sports.

"We steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin", vervolgde Ten Hag. "We zorgen dat we er voor hem zijn, maar hij moet zelf ook over de streep komen. Je bent altijd voetballer, ook als je buiten de poorten van Ajax bent. Dat gesprek zullen we met hem voeren. Er zullen meerdere gesprekken plaatsvinden, de directie heeft al met hem gesproken. Ik moet hem nog uitgebreid spreken."

Voorarrest niet verlengd

Promes werd zondag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op.

Het Openbaar Ministerie heeft hem dinsdag heengezonden. Volgens het OM zijn er geen gronden om het voorarrest van de 28-jarige voetballer te verlengen. Promes blijft wel verdachte in de zaak.

Verdenking

Inmiddels is duidelijk dat Promes niet wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Behalve een ernstige verdenking moeten daarvoor gronden aanwezig zijn, zoals vluchtgevaar, gevaar voor herhaling of de vrees dat iemand het onderzoek saboteert. Die gronden zijn er niet, aldus het OM.

De verdenking tegen Promes luidt "mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg". Daarop staat maximaal vier jaar gevangenisstraf.