Koeman geniet van winnend Barcelona

Ronald Koeman zag FC Barcelona woensdagavond in Bilbao Athletic met 3-2-verslaan. Voor de trainer was het niveau dat zijn ploeg liet zien de standaard voor de rest van het seizoen. "Dit is de manier waarop we verder moeten. We hebben de wedstrijd volledig gecontroleerd, ik heb vrijwel geen zwak moment gezien", sprak de voormalig bondscoach van Oranje vol trots.

Barcelona kwam al na 3 minuten met 1-0 achter maar doelpunten van Pedri en uitblinker Messi (2) bezorgden de gasten een comfortabele voorsprong. Iker Muniain maakte het kort voor tijd nog even spannend met de 3-2. "De titelrace is nog open", zei Koeman die eerder somber was geweest over de kansen van zijn team in La Liga. "Er kunnen blessures komen, teams die nu goed presteren kunnen een terugval krijgen."

Lof was er voor zijn vedette Messi die wellicht zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde. "Messi heeft vanaf dag één alles gegeven. Hij voetbalt al zo veel jaar op topniveau maar het lijkt wel of hij steeds effectiever wordt." Met zijn treffers kwam Messi op een seizoenstotaal van negen waarmee hij gedeeld topscorer is in de Spaanse competitie. Ook de 18-jarige spelmaker Pedri was Koeman goed bevallen. "Ondanks zijn leeftijd speelt hij zo volwassen."

Barcelona klom naar de derde plaats met 7 punten achterstand op koploper Atlético Madrid, dat wel nog twee duels tegoed heeft.