Johnson wil WK 2030 naar Engeland halen en ook meer EK-duels

Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland willen samen het WK voetbal van 2030 organiseren. De vijf landen gaan de komende maanden een officieel 'bid' voorbereiden. De Britse regering onder leiding van premier Boris Johnson steunt de kandidaatstelling en trekt 2,8 miljoen pond (omgerekend ruim 3,2 miljoen euro) uit voor de voorbereidende activiteiten.

Engeland huisvestte het WK van 1966. De Engelse voetballers veroverden toen voor eigen publiek de wereldtitel. Volgend jaar is het WK in Qatar, in 2026 organiseren de Verenigde Staten, Mexico en Canada de mondiale eindronde.

Johnson liet in een interview in The Sun ook weten dat Engeland bereid is om komende zomer meer wedstrijden van het EK te huisvesten. Het Europees kampioenschap eindigt in Londen, waar op Wembley de halve finales en finale worden gespeeld. In Londen zijn ook drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales, maar Johnson is bereid meer EK-duels op Wembley te laten spelen als andere gastlanden vanwege de coronapandemie in de problemen komen.