Droomdebuut: de 17-jarige debutant Jairo Riedewald redt Ajax met 2 doelpunten

Van Jairo Riedewald wordt gezegd dat hij een hele grote voetballer kan worden. En vandaag kwam dat al en beetje uit. In de wedstrijd van Ajax tegen Roda JC kwam Riedewald voor het eerst in de competitie in het veld, twintig minuten voor het eind van de wedstrijd. En hij maakte een droomdebuut. Ajax keek de hele wedstrijd al aan tegen een 1-0 achterstand en de wedstrijd leek verloren. Maar 8 minuten voor het einde van de wedstrijd maakte hij de gelijkmaker. Dat was voor een debutant van 17 al heel mooi, maar 4 minuten later werd het nog mooier: hij maakte zijn tweede doelpunt en hielp Ajax aan de overwinning. Aanvoerder Moisander over Riedewald: „Hij is echt een baas. Prachtig en eigenlijk ongelooflijk voor die jongen wat hij hier heeft gepresteerd. Hij is een heel groot talent. Voor zijn leeftijd is hij fysiek al heel sterk. Hij durft te voetballen. Deze overwinning voelt voor hem heerlijk aan en voor ons ook natuurlijk.” "Frank de Boer zei: 'als je erin komt, moet je mee opkomen'", aldus Riedewald, doorgaans verdediger of verdedigende middenvelder. "Nu heb ik twee keer gescoord en heb ik het team geholpen, daar ben ik blij mee." "Het hangt natuurlijk van de stand af of je erin komt", legde de debutant bij FoxSports uit. "Nu stonden we op achterstand en dat moest ik rechtbuigen. En dat is gelukt."
Uit jeugdig enthousiasme trok hij zijn shirt uit, zodat hij een gele kaart kreeg, maar dat zal hem en de aanhang van Ajax niet veel uitmaken. Een nieuw idool is geboren

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  En nu al een blik in zijn ogen van… Hoe schijf ik mijn eigen naam ook al weer?

  • Kopje thee

   Precies, lijkt me helemaal niet goed om deze jongen nu al zo te hemel in te schrijven – dan heb je met het WK het zoveelste over het paard getilde multimiljonairtje dat zich nergens voor wil inzetten.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan