Messi kan rekenen op salarisverhoging

Lionel Messi kan gewoon rekenen op salarisverhoging bij FC Barcelona. Dat zei vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu dinsdagavond op de Catalaanse televisie. ,,De beste voetbaler van de wereld moet ook de bestbetaalde zijn. Dat is voor ons volkomen duidelijk'', aldus Bartomeu, die daarmee inhaakte op de recente woordenwisseling tussen de Argentijnse voetbalvedette en de financiële baas van Barça.

Javier Faus sprak zich op een radiostation uit tegen een nieuwe salarisverhoging van de dribbelkoning, die momenteel herstelt van een hamstringblessure. ,,Hij heeft zijn contract in februari met een jaar verlengd tot 2018. We gaan niet iedere keer opwaarderen'', had Faus gezegd.

Messi had daarop voor zijn doen fel gereageerd. ,,De heer Faus heeft totaal geen verstand van voetbal. Barcelona is een van de grootste clubs ter wereld en verdient het ook door de allerbeste functionarissen vertegenwoordigd te worden'', verklaarde de Argentijn, die eraan toevoegde dat hij niet om salarisverhoging heeft gevraagd.

Messi verdient naar verluidt ongeveer 16 miljoen euro per jaar. Daarmee is hij niet de bestbetaalde voetbalprof: rivaal Cristiano Ronaldo strijkt bij Real Madrid iets meer dan 20 miljoen per jaar op.